Disclaimer: deze projecten zijn uit de onderbouw, alles wat hier te vinden is heb ik toen destijds geschreven en kan niet altijd even professioneel overkomen.

Leerjaar 1

Eureka!Cup 2019

De Eureka Cup! is een wedstrijd tussen verschillende scholen die technasium hebben als profiel. Je krijgt zoals altijd een opdracht, alleen was het dit keer een wedstrijd en moest je met het best idee komen om door te gaan naar de finale.

Lees meer »

Het begin

Mijn allereerste technasium project, dat was nog eens spannend. Ik had nog nooit eerder gehoord van dit profiel en nu zou ik het meteen zelf moeten doen. Voor dit project zijn we met de klas naar dierentuin Artis geweest, hier kregen wij niet alleen les over biomimicry, maar ook de eerste opdracht: ontwerp een gebouw met biomimicry. 

Lees meer »

Leerjaar 2

Eureka!Cup 2020

De Eureka Cup! is een landelijke wedstrijd voor technasium leerlingen, samen met je groepje kun je kiezen tussen twee opdrachten.

Lees meer »

Leerjaar 3

Sport en beweging

Ontwerp een nieuwe training of trainingsmiddel voor een sportvereniging, met deze opdracht moesten we opzoek naar een opdrachtgever die hieraan mee wilde doen. Voor de eerste keer een eigen opdrachtgever zoeken ging niet zonder obstakels: tot drie keer toe hebben we opnieuw naar een opdrachtgever moeten zoeken. We zijn uitgekomen bij de volleybalvereniging Albatros. De trainer van MB 2 vertelde dat veel van de spelers niet hoog genoeg kunnen springen om boven het net uit te komen. 

Lees meer »

Eureka!Cup 2021

Installeren door weer en wind, is de opdracht voor deze periode. Het houd in dat we een openbare ruimte zo moeten herinrichten, dat het bij wateroverlast water kan verwerken zonder menselijke ingrijpen.

Lees meer »